Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een van oorsprong Chinese geneeswijze. Het is gebaseerd op de gedachte dat zowel lichamelijke als emotionele klachten worden veroorzaakt door verstoringen in de stroming van energie in ons lichaam. Acupunctuur kan helpen om deze verstoringen te verhelpen en om het lichaam weer in balans te brengen. Daarom zijn zowel lichamelijke als emotionele klachten hiermee goed te behandelen.

acupunctuur technieken

Meridianen en acupunctuurpunten

Onze (levens)energie stroomt via meridianen door ons lichaam. Deze meridianen lopen van je kruin tot je tenen en vormen samen een ingenieus netwerk. Dit netwerk heeft als functie om de energie zo soepel mogelijk door het lichaam te transporteren. Op deze meridianen zitten punten waar de meridianen aan de oppervlakte van ons lichaam komen. Hiermee kunnen we de energiehuishouding in het lichaam beïnvloeden. Dit zijn acupunctuurpunten, die maken dat de meridianen als het ware van buitenaf toegankelijk zijn. In de acupunctuur prikken we naalden op deze punten om bijvoorbeeld blokkades in de energiestroming op te heffen. Dit maakt acupunctuur een mooie techniek die voor uiteenlopende klachten en gezondheidsproblemen kan worden ingezet. Wil je meer weten over meridianen? Kijk dan bijvoorbeeld op de site van Holistik.

Technieken bij acupunctuur

Aanvullend op de acupunctuur maak ik ook graag gebruik van aanvullende technieken, zoals moxa, guasha en cupping.  Dit zijn effectieve aanvullende technieken, om bijvoorbeeld extra warmte of energie toe te voegen. Wil je hier meer over weten, klik dan op  Behandeling met acupunctuur.