Michel Engelaar, acupuncturist

Welkom op mijn website. Mijn naam is Michel Engelaar. Partner van Ellen, bonuspapa van Jelte en papa van Mayra. In 2018 heb ik de opleidingen voor Acupunctuur afgerond aan de Academie voor Chinese Geneeskunde Qing Bai. Daarna ben ik gestart als acupuncturist in mijn eigen praktijk in Beek bij Nijmegen. Naast acupuncturist ben ik sinds 2006, na vijf jaar in de Franse Alpen te hebben gewoond, ook werkzaam als begeleider van jongeren met een verstandelijke en/of motorische beperking.

Mijn interesse in acupunctuur is gewekt na een aantal positieve ervaringen bij verschillende acupuncturisten. Ik raakte gefascineerd door de oosterse kijk op gezondheid, door het effect van de behandelingen en door het uitgangspunt dat ieder persoon zijn eigen balans en kracht heeft. Het verbaasde mij dat sommige klachten met slechts enkele naaldjes kunnen verholpen worden, maar dat ook chronische klachten effectief behandeld kunnen worden. Wat ik daarnaast mooi vind aan Chinese geneeskunde en acupunctuur, is dat men niet alleen de klacht behandelt, maar ook op zoek gaat naar de onderliggende oorzaak. Door naar het geheel van fysieke, mentale en energetische aspecten te kijken èn door de verstoorde balans te herstellen, worden met acupunctuur mooie resultaten geboekt.

Opleidingen

Dit maakte dat ik in 2014 ben begonnen met mijn studie. Het werd een pittig traject van ruim vijf jaar, waarin ik ben gestart met de vakopleiding voor Chinese geneeskunde. Tijdens deze opleiding ervaarde ik de compleet andere denkwijze en de principes en filosofie van de Chinese geneeskunde. Daarna volgde de opleiding Acupunctuur en de opleiding Westerse Medische Basiskennis. Door deze laatste
opleiding ben ik ook westers medisch geschoold.

Mijn praktijk voor acupunctuur

Ik vind het mooi om te ervaren hoe acupunctuur ons kan helpen en ondersteunen om lekker in ons vel  te zitten. Niet alleen op het moment dat er al klachten zijn, maar ook preventief en als ondersteuning van lopende behandelingen. Bij zowel fysieke als mentale klachten. Graag zet ik mijn enthousiasme voor dit beroep in voor jouw welbevinden.

Ik heb mijn praktijk aan huis aan de voet van de mooie Beekse heuvelrug, ongeveer 10 minuten met de auto vanaf het centrum van Nijmegen. De praktijkruimte is rustig en warm, wat de ontspannende sfeer ten goede komt. Welkom!

“Er is altijd een hogere top die nog niet beklommen is”